Trager® is een psycho-fysieke benadering waarbij ik je lichaam door beweging uitnodig zich te ontspannen.

Door je lichaam met aandacht, zachtjes en speels te schudden, te strekken en te wiegen, ga ik op zoek naar ruimte in je lichaam  en waar je lichaam beweging toelaat. Tegerlijkertijd is dit een proces om je lichaamsgeheugen haar natuurlijke rust en evenwicht weer te laten herinneren.

Deze herinnering heeft het vermogen in zich te transformeren. Oude gewoontes (patronen) en spanningen kunnen worden losgelaten. Dit ontspant niet alleen je denken maar ook dat deel van je gedachten dat onbewust je lichaam aanstuurt.  In deze ontspanning komt je lichaam tot rust en ontwikkeld er zich een hernieuwd lichaamsbewustzijn. Dit vind je terug in je beweeglijkheid en je mentale welzijn.

 

VOOR WIE

Trager is een aangename manier om je zenuwstelsel ontspannen. Dat is waardevol wanneer je bijvoorbeeld continu werkdruk of stress ervaar. Omdat stress inwerkt op het functioneren van je immuunsysteem, is Trager ook goed toepasbaar bij mensen met de diagnose Multiple Sclerose of de ziekte van Parkinson.

SESSIE

Tijdens de sessie draag je naar keuze onderkleding of gemakkelijke kleding en krijg je een dekentje over je heen als je dat prettig(er) vind.

ERVARINGEN

G: Het was wonderlijk hoe goed de zachte, eenvoudige bewegingen aansloten bij waar ik uithing, knap dat je je behandeling zo kon aanpassen aan waar ik als cliënt behoefte aan heb.

B: Als ik na de behandeling weer ga staan - een stuk meer ontspannen dan ervoor - merk ik dat mijn rugpijn weg is. Maar ook lijkt het of ik rechter op sta en ik meer ruimte heb om te ademen. Alsof ik een melkpak ben, dat in elkaar was gefrommeld en dat nu weer in zijn oude vorm is hersteld.

M: Found it very relaxing and soothing. Felt more 'incarnated' in my body after the session.

  N: De sessie heeft me erg goed gedaan. Ik beleefde de dag in een kalme ontspanning. Heel prettig. Mijn energieniveau bleef ook gelijkmatig vandaag, erg fijn.

 

The purpose of my work is to break up the sensory and mental patterns which inhibit free movement and cause pain and disruption of normal function.

Dr. Milton Trager